Džiovintos slyvos – itin naudingas sveikatai produktas. Vertingųjų medžiagų koncentracija jose yra didesnė, negu šviežiuose vaisiuose, tačiau tai dar ne viskas. Štai dėl kokių priežasčių vertėtų jų dažniau įtraukti į savo racioną.
-
Džiovintose slyvose gausu tiek tirpiųjų maistinių skaidulų, kurios mažina „blogojo“ cholesterolio lygį kraujyje, tiek netirpiųjų (gerina žarnyno peristaltiką).
-
Džiovintos slyvos saugo dantų emalį nuo pažeidimų, jį stiprina, užkerta kelią ėduonies atsiradimui.
-
Pasižymi gana stipriu antibakteriniu poveikiu.
-
Didina darbingumą, palaiko gerą organizmo tonusą.
-
Reguliuoja rūgščių ir šarmų pusiausvyrą organizme.
-
Jaunina ir gerina visų vidaus organų būklę.
-
Padeda nuo vidurių užkietėjimo, šalina šlakus (trumpai tariant, valo organizmą)
-
Atgaivina veido odą.
-
Padeda kovoti su anemija ir avitaminoze.
-
Užkerta kelią onkologinėms ligoms.
Pastaba: nors šis produktas skanus ir naudingas, valgant labai svarbu nepamiršti saiko – kaip ir visi kiti džiovinti vaisiai, tokios slyvos turi gana daug kalorijų.
Komentarai (1)