Upėtakio mėsa yra labai švelni ir pasižymi aukšta maistine kokybe. 100 gramų proteinų, esančių upėtakio mėsoje, yra net 18 amino rūgščių iš kurių 10 yra nepakeičiami ir būtini žmogaus organizme.
Reikės:
Upėtakio filė (arba kitos raudonos žuvies) supjaustyti į ilgį plonomis juostelėmis. Juosteles pabarstykite žolelėmis ir apipilkite apelsinų sultimis. Palikite pastovėti kambario temperatūroje, kad upėtakis pasimarinuotų.
Tuo metu nulupkite apelsinus, atskirkite skilteles ir nulupkite skiltelių odelę. Apelsinų skilteles perpjaukite per pusę, kad jos būtų plonesnės ir išdėliokite ant upėtakio juostelių. Juosteles susukite į ritinėlius, pradėdami vynioti nuo siauresnio galo.
Pagamintus suktinukus vertikaliai sudėliokite į kepimo indą. Ant viršaus pabarstykite šiek tiek jūros druskos ir supilkite marinatą (skystis turėtų apimti maždaug 2/3 suktinukų). Kepkite 30 minučių iki 200 laipsnių įkaitintoje orkaitėje. Tuomet karštį išjunkite ir dar kurį laiką palikite suktinukus orkaitėje.
Patiekite su pasirinktu garnyru.
Išskleistų plaučių paviršiaus plotas sudarytų 80 kvadratinių metrų. Tai maždaug pusė krepšinio aikštelės ploto
Kitas faktas
Komentarai (3)