Užkandėlės pagaminimui reikalingą lydytą sūrį rinkitės be jokių prieskonių arba tik su žolelėmis.
Reikės:
Alyvuoges supjaustykite griežinėliais, krapus susmulkinkite. Į dubenėlį išmuškite kiaušinius ir pagardinkite juos druska bei pipirais. Išplakite kiaušinius, o į plakinį suberkite alyvuoges ir krapus.
Keptuvėje įkaitinkite nedidelį kiekį sviesto, supilkite trečdalį kiaušinių plakinio, paskirstykite po keptuvę, kad gautųsi tarsi didelis blynas ir apkepinkite iš abiejų pusių. Iš paruoštos tešlos turėtų gautis maždaug 3 blynai. Pusę paruošto blyno patepkite lydytu sūriu, o jį apibarstykite raudonąja ikra.
Blynelį dėkite ant didelio salotos lapo ir susukite ritinėlį, pradėdami nuo tos pusės, kur yra ikra. Susuktus ritinėlius suriškite svogūnų laiškais (arba kuo nors kitu) ir supjaustykite kąsnio dydžio gabaliukais.
40-50 % žmogaus kūno šilumos gali būti išvėdinta per galvą (be kepurės), nes galvoje yra labai daug kraujagyslių
Kitas faktas
Komentarai (2)