Tai labai skanus ir aromatingas patiekalas. Iš nurodyto produktų kiekio pagaminsite 6-8 porcijas.
Reikės:
Padažui:
Baklažanus supjaustykite kubeliais, apibarstykite druska ir palikite pastovėti 30 minučių. Tuomet nuplaukite šaltu vandeniu. Svogūną ir žoleles susmulkinkite, nuo pomidorų nulupkite odeles ir sutrinkite juos blenderiu.
Keptuvėje įkaitinkite aliejų, pakepinkite svogūnus, sudėkite faršą, pagardinkite druska bei pipirais ir pakepinkite 10-15 minučių. Atskiroje keptuvėje pakepkite baklažanus, juos taip pat pagardinę druska ir pipirais. Į apkepintus baklažanus sudėkite pomidorus ir patroškinkite 5 minutes. Ant viršaus pabarstykite žolelių, gerai išmaišykite ir nuimkite nuo ugnies.
Nedideliame puode ištirpinkite sviestą, įpilkite miltus ir gerai išmaišykite, kad gautųsi vientisa masė. Tuomet supilkite pieną, pagardinkite druska bei pipirais, išmaišykite ir vos tik padažas pradės tirštėti - nuimkite nuo ugnies.
Į nedideles kepimo formeles dėkite faršo, užpilkite padažo (kad faršo viršus būtų apsemtas) ir padenkite baklažanais. Pačiame viršuje pabarstykite tarkuoto sūrio, dėkite į orkaitę, įkaitintą iki 180 laipsnių ir kepkite 20-25 minutes.
40-50 % žmogaus kūno šilumos gali būti išvėdinta per galvą (be kepurės), nes galvoje yra labai daug kraujagyslių
Kitas faktas
Komentarai (2)