Dažniausiai lietinius esame įpratę valgyti su įdaru, tačiau šį kartą siūlome pabandyti kiek kitokį variantą. Pirmiausia, blynelius pagardinsime varške, na o vietoje įdaro rinksimės gardų žaliąjį padažą.
Blyneliams reikės:
Padažui reikės:
Miltus, varškę, pieną ir kiaušinius gerai išmaišykite, kad gautųsi vientisa masė. Į įkaitintą keptuvę pilkite tešlą ir iškepkite blynelius.
Padažui skirtą varškę lėtai maišykite, po truputėli pilant pieną. Daržoves šiek tiek apvirkite ir špinatus, žiedinius kopūstus ir svogūnus susmulkinkite blenderiu. Visus ingredientus suberkite į varškės ir pieno mišinį, gerai išmaišykite ir pagardinkite druska bei prieskoniais. Padažą neilgai pašildykite ant silpnos ugnies.
Komentarai (6)
http://skanusgyvenimas.blogspot.com/2011/01/lietiniai-blynai.html