Gana plačiai paplitusi nuomonė, kad negalima valgyti po 18:00. Dietologai nesutinka – jų teigimu, vakarieniauti galima net ir vėliau (svarbiausia, kad atsirinktumėte tinkamus produktus – taip galėsite pagražinti ir išsaugoti figūrą, nepriaugsite nereikalingo svorio).
Patys naudingiausi produktai vėlyvai vakarienei:
- Neriebus maistas. Valgant tokį, į skrandį priteka mažiau kraujo, todėl nebus sunkumo jausmo.
- Nekaloringi produktai. Dietologų teigimu, vakarienei turi tekti 25 % paros raciono (maždaug 350–400 kalorijų).
- Lengvai įsisavinami patiekalai. Jei nenorite priaugti svorio, turėkite omenyje, kad vėlyvą vakarienę organizmas turi lengvai įsisavinti. Atsisakykite keptos mėsos, rūkytų gaminių, grybų ir pupų – šie produktai gali tapti neramaus miego, galvos skausmo ir patinimų priežastimi.
- Netinka produktai, kuriuos suvirškiname greičiau nei per valandą (t. y. jogurtai ir sultiniai), nes labai greitai vėl pajusite alkį.
- Idealūs patiekalai – tie, kuriuos virškiname 2,5–3 valandas (jūros gėrybės, vaisiai ir daržovės).
- „Migdomieji“. Dietologai rekomenduoja vakarienei rinktis tuos produktus, kurie teigiamai veikia miegą ir padeda kovoti su nemiga: apkepta žuvis, švieži ir virti kopūstai, javainiai, žirneliai, žalumynai. Visuose juose yra kalcio, kuris užtikrina smegenų aktyvumo stabilumą, ir magnio, padedančio raumenims atsipalaiduoti. Valgyti tokius produktus geriausia likus 1,5–2 valandoms iki miego.
Komentarai