Vištienos filė medaus ir citrinų padaže

Vištienos filė medaus ir citrinų padaže

Šis užkandis gali būti valgomas tiek karštas, tiek šaltas, taigi puikiai tiks ir tiems, kurie mėgsta maistą neštis į darbą, tačiau rytais stovėti prie keptuvės paprasčiausiai neturi laiko.

Reikės:

 

  • 4 vištienos filė gabaliukų
  • 2 šaukštų skysto medaus
  • 2 citrinų
  • 2 šaukštų alyvuogių aliejaus
  • Druskos ir maltų pipirų


Medų, alyvuogių aliejų, druską, pipirus ir vienos citrinos sultis sumaišome kartu ir suberiame tarkuotas dviejų citrinų žieveles. Į kepimo formą sudedame vištienos filė gabaliukus ir ant viršaus užpilame medaus-citrinų padažą.

Kepimo indą dedame į iki 180 laipsnių įkaitintą orkaitę ir kepame maždaug 35 minutes, retkarčiais užpildami padažo ant filė viršaus. Vištiena turėtų gražiai paruduoti, o padažas praktiškai visai išgaruoti.

Vištienai iškepus, ištraukite ir atvėsinkite ją. Supjaustykite vidutinio storumo griežinėliais ir patiekite su citrinų skiltelėmis.

Komentarai (2)

svetlana 2012-02-29 18:08
skanu
Delfina 2012-02-12 21:59
Pabandžiau ir nenusivyliau. Šaltas skaniau nei šiltas :)

Ar žinote, kad...

JAV specialistai teigia, kad gripas gali kelti daug didesnį pavojų negu raupai ar juodligė – jie nustatė, kad esama ryšio tarp gripo ir mirtinų infarkto atvejų, ir tvirtina, jog su gripu susijusių mirčių esama keturis kartus daugiau, negu iki šiol teigta.

Kitas faktas