Neseniai atlikti tyrimai rodo, kad dideli suvartojamų kryžmažiečių šeimos daržovių kiekiai atlieka svarbų vaidmenį gydant vėžines ligas. Nustatyta, kad jos itin padeda moterims, sergančioms krūties vėžiu. Mokslininkai padarė neįtikėtiną atradimą: kuo daugiau šia liga serganti dailiosios lyties atstovė suvalgo kryžmažiedžių šeimos daržovių, tuo didesnė tikimybė ne tik pasveikti, bet ir pailginti savo gyvenimą.
Remiantis duomenimis, kurie buvo surinkti Šanchajaus krūties vėžio tyrimo centrui, mokslininkai nustatė, kad suvartojamų kryžmažiedžių daržovių kiekis yra tiesiogiai proporcingas išgyvenimo koeficientui. Mirštamumo rodikliai tarp moterų, sergančių krūties vėžiu, valgiusių daug tokių daržovių, buvo 65 % mažesni nei tų, kurios jų valgė mažai arba nevartojo visiškai. Be to, šis maistas mažino ligos atsinaujinimo tikimybę 35 %. Buvo palygintas JAV ir Kinijos moterų meniu. Kinės paprastai valgo ropes, kiniškus kopūstus ir žalumynus, o amerikietės pirmenybę teikia brokoliams ir briuselio kopūstams.
Be to, kinės tokio maisto suvartoja daugiau nei amerikietės. Biologiškai aktyvių priešvėžinių junginių lygis atlieką svarbų vaidmenį kovojant su vėžiu. Jis priklauso ne tik nuo suvartojamų produktų kiekio, bet ir nuo kryžmažiedžių daržovių tipo. Tokiuose produktuose daug maistingųjų priešvėžinių medžiagų, kurios, kaip rodo tyrimai, kovoja su vėžinėmis ląstelėmis ir užkerta kelią jų formavimuisi. Jų yra brokoliuose, paprastuose kopūstuose ir panašiai.
Kaulai yra organizmo kraujo gamykla. Kas sekundę kaulų čiulpai pagamina 3 milijonus raudonųjų kraujo kūnelių
Kitas faktas
Komentarai (1)