Trintų sriubų mėgėjams siūlome dar vieną puikų receptą - batatų ir morkų sriubą. Sriubytę galite pagardinti ir skrudintos baltos duonos gabaliukais.
Reikės:
Daržoves nuvalykite, pusę morkos supjaustykite griežinėliais, o likusias daržoves susmulkinkite. Česnaką išspauskite, o imbierą ir saliero šaknį sutarkuokite su smulkia tarka.
Puode įkaitinkite alyvuogių aliejų ir pakepinkite visas daržoves (išskyrus morkų griežinėlius). Kai daržovės pakepks, suberkite smulkintą čili pipirą ir viską užpilkite daržovių sultiniu. Pasūdykite sriubą ir po užvirimo pavirkite maždaug 20 minučių, kol visos daržovės suminkštės.
Kol sriuba verda, ant nedidelės ugnies pakepinkite morkų griežinėlius. Išvirusią sriubą sutrinkite blenderiu ir supilkite grietinėlę bei maltus pipirus. Dar kartą pertrinkite ir pakaitinkite. Daržovių sriubą supilstykite į lėkštutes ir dekoruokite kepintomis morkytėmis.
Jeigu jaučiate danties skausmą, pridėkite prie danties gabaliuką svogūno. Skausmas turėtų atlėgti.
Kitas faktas
Komentarai (3)