Laikantis dietos žuvis dažniausiai nepelnytai pamirštama – tai bene labiausiai tokiu metu tinkamas produktas: mūsų organizmas įsisavina 93–98 % jos baltymų, o mėsos – 87–89 %. Žuvies baltymai – tai visų mūsų organizmui būtinų aminorogščių (net ir tų, kurių niekas negali pakeisti), mikroelementų ir vitaminų šaltinis.
Laikydamiesi jos per savaitę turėtumėte numesti apie 2 kg. Organizmas valytis nuo toksinių junginių ir šlakų pradės tada, kai atsisakysite kofeino turinčių gėrimų, cukraus, krakmolo, rafinuotų ir riebių produktų. Jeigu jums atrodo, kad maitinatės nepakankamai gerai, laikykitės šios dietos bent kartą per pusę metų. Žuvis – tai vienas iš tų retų ir universalių produktų, kurių vitaminų ir mikroelementų kompleksas yra optimalus, todėl ji padės jums sustiprinti širdį, imuninę sistemą, pagerins smegenų mikrocirkuliaciją.
Viskas, ko reikia – tai per dvi savaites pašalinti iš savo meniu bet kokią mėsą ar jos pusfabrikačius ir pakeisti žuvimi. Idealiu atveju ji turėtų būti vienintelis jūsų baltymų šaltinis, tačiau taip nutinka retai – galite kartą per savaitę pasidaryti „žuvies dieną“. Žuvis, kaip ir jūros gėrybės, puikiai dera su agurkais, cukinijomis, žiediniais ir Briuselio kopūstais, morkomis, burokėliais, lapinėmis salotomis ir įvairiais žalumynais. Nereikėtų jos vartoti su baklažanais, pomidorais, ridikais, grybais ir bulvėmis. Klasikiniu garnyru laikomi ryžiai – dietos metu ypač tinka rudieji ir nešlifuoti.
Vienos dienos meniu:
Lietuvoje iš tūkstančio gyventojų nuo gripo pasiskiepija vidutiniškai 30 asmenų, Latvijoje - 65, Estijoje – 52 asmenys. Tuo tarpu JAV tūkstančiui gyventojų tenka net 250 pasiskiepijusių, Europoje vidutiniškai – 177.
Kitas faktas
Komentarai (1)