Nors šašlykus esame įpratę gaminti gamtoje, vis dėl to jais pasimėgauti galima ir namuose. Dėka padažo ir ananasų, mėsytė gausis itin minkšta.
Balandėliai - puikus ir lietuvių itin mėgstamas patiekalas. Šį kartą siūlome kiek kitokius, greitai paruošiamus "tinginių" balandėlius.
Jei norite pavaišinti svečius, tačiau neturite laiko gaminti - šis patiekalas skirtas kaip tik jums. Pagaminimas greitas, o ir ingridientų reikia vos 3
Pyragėliai labai greitai ir lengvai paruošiami, o įdarui galite naudoti pačius įvairiausius šviežius arba konservuotus vaisius. Jei vaisių neturite, galite į vidų dėti tik cukrų.
Iš nurodyto produktų kiekio gausis 5 porcijos (500 ml indeliuose). Prieš patiekiant, patiekalą papuoškite šviežiomis žolelėmis “ petražolėmis, krapais ar svogūnų laiškais.
Jei namuose neturite džiovintų grybų, galite naudoti šviežius arba šaldytus. Iš nurodyto produktų kiekio gausis 4 porcijos.
Kad rytas būtų žvalus ir visą dieną būtumėte gerai nusiteikę ir kupini energijos, siūlome dieną pradėti nuo gaivaus tonizuojančio gėrimo.
Šio patiekalo gaminimas užtruks vos keliolika minučių, taigi jį galite pasigaminti tiek pusryčiams, tiek pietums ar vakarienei. Puikiai tinka ir svečiams pavaišinti.
Pagamintas "Caponata" užkandis turėtų pastovėti bent kelias valandas, todėl šį patiekalą reikia gaminti iš anksto. Tačiau jis puikiai tinka vakarėlių metu arba iš anksto pasiruoštiems pusryčiams.
Jei į namus netikėtai užsuko svečiai, galite juos pavaišinti skaniu, greitai paruošiamu ir labai gražiai atrodančiu užkandžiu: vyšniniais pomidoriukais su fetos sūrio įdaru.
Šis citrinų pyragas - purus ir labai aromatingas, o svarbiausia - gretai ir lengvai pagaminamas. Puikiai tiks ir svečiams pavaišinti, ir pasmaguriauti su rytine kava ar arbata.
Ar žinojote, kad ananasai padeda numesti svorio? Siūlome pabandyti labai skanų ir lengvai paruošiamą desertą - ananasų ir grietinėlės sūrio apkepą.
Šis receptas puikiai papuoš Jūsų šventinį stalą, o patiekalo pagaminimas užtruks visai neilgai.
Jūros gėrybės - tai ne tik skanus, bet ir sveikas maistas. Jos lengvai virškinamos, o savo sudėjyje turi daugybę mineralinių medžiagų. Krevetėse gausu B grupės vitaminų: B1, B2, B6 ir B12. Kaip ir kituose jūros produktuose, jose daug jodo, pantoteno rūgšties.
Mitybos specialistai rekomenduoja žuvį valgyti bent 2 kartus per savaitę. Maistiniu požiūriu turtingiausios didelės žuvys, tarp kurių yra upėtakis.
Šį patiekalą galima valgyti ir karštą, ir šaltą, taigi jis tiks ir kaip pietūs, ir kaip skanus užkandis.
Žuvyje bei jūros gėrybėse gausu omega-3 riebalinių rūgščių, kurios padeda išvengti akies tinklainės nykimo ir apsaugo nuo širdies ligų. Taigi šį kartą siūlome išbandyti žuvies sriubą.
Šį kartą siūlome išbandyti lietinius, pagamintus iš kefyro ir pagardintus labai skaniu apelsinų ir karamelės sirupu.
Kiaušiniai - idealus maistas sotiems pusryčiams. Šį kartą siūlome pabandyti orkaitėje keptus kiaušinius su kumpiu, paprikomis ir žirneliais.
Lietuvoje iš tūkstančio gyventojų nuo gripo pasiskiepija vidutiniškai 30 asmenų, Latvijoje - 65, Estijoje – 52 asmenys. Tuo tarpu JAV tūkstančiui gyventojų tenka net 250 pasiskiepijusių, Europoje vidutiniškai – 177.