Statistinis lietuvis savo pietų dažniausiai neįsivaizduoja be mėsos. Tačiau kaip žinia, nuo mėsos labiau apsunkstama, todėl bent retkarčiais siūlome paimprovizuoti ir pietums rinktis daržovių patiekalus.
Jei norite pasigaminti šiltą užkandį, kurį galima gardžiai suvalgyti ir atšalusį - siūlome išbandyti keptus pievagrybius su daržovių ir silkės įdaru.
Gaminimas labai paprastas ir neilgai užtrunkantis. Užkandis labai lengvas, taigi puikiai tiks ne tik pietums, bet ir pavakariams.
Lietiniai - puikus patiekalas tiek sotiems pusryčiams, tiek pietums. Šį kartą norime pasiūlyti įprastus lietinius su neįprastu įdaru - špinatais ir fetos sūriu.
Per didelis kiekis saldumynų - ne itin sveika, tačiau retkarčiais pasmaguriauti - tikrai ne nuodėmė. Juk kartais tiesiog būtina atsipalaiduoti ir pasilepinti. Taigi šį kartą - nuostabaus skonio, burnoje tirpstantis maskarponės ir vaisių desertas.
Pasigaminti šį apkepą tikrai nesudėtinga, o svarbiausia - galite naudoti pačias įvairiausias daržoves. Šiame recepte mes siūlome rinktis brokolius, tačiau jei brokolių nemėgstate, pakeiskite juos kalafijorais, paprikomis ar kitais ingredientais.
Kartais taip norisi pasigaminti ką nors išskirtinio, tai, ko nevalgome kiekvieną dieną. Jei ir Jūs ketinate palepinti save, visą šeimą arba svečius, siūlome pasigaminti karališkąsias krevetes su sojų pupelėmis.
Ar žinojote, kad cukinija spartina medžiagų apykaitą, padeda šalinti toksinus ir "suriša" riebalus? Neveltui šią daržo karaliene vadinamą daržovę rekomenduoja dauguma mitybos specialistų.
Jei mėgstate desertus, siūlome pamėginti juos pasidaryti patiems. Juk taip ne tik skaniau, bet ir daug sveikiau. Šiandien siūlome išbandyti obuolių drebučių receptą.
Jei mėgstate užkandžiauti arba dažnai sulaukiate svečių, siūlome įsidėmėti šį receptuką, nes jis ne tik labai gardus, bet ir sveikas. Organizmas ypač lengvai virškina kalafiorų ląstelieną, todėl neapkrausite skrandžio, tačiau jausitės pasisotinę.
Jeigu ima smarkiai plakti širdis, pasigaminkite citrinos sulčių ir medaus koncentratą ir išgerkite vienu ypu.